Pizza
Ingredienser
Pizzadeig:
3 dl lunkent vann 1/4 fersk gjær
2 ss olje
1/2 ts salt
3,5 dl siktet spelt 3,5 dl sammalt spelt
Slik gjør du
Pizzadeig:
Rør ut gjæren i vannet og tilsett olje og salt. Tilsett melet til deigen er fast, men ikke tørr. La deigen stå og heve i 2-3 timer. Legg den på et bakepapir og klem den flat. Ikke bruk kjevle - da presses mye av luften ut av den. La deigen hvile i 20 minutter før du har på fyllet.
Fyll:
Pizzasaus / tomatsaus 150 g kalvekjøttdeig 1/2 rødløk
10 små tomater
150 g ost
1 ss pizzakrydder
Ha først på tomatsaus eller pizzasaus etter ønske, ha så på osten og legg den rå kjøttdeigen på i små biter. Ha på skivet rødløk og halve små tomater samt pizzakrydder.
Stek på 250 grader i 15-20 minutter.