Eventyrfrokost
Server en ekte eventyrfrokost med brød, knekkebrød, eggerøre og urtesmør med urtekrydder, spekemat, ulike typer syltetøy og geléer og dugurdste.
Ingredienser
Brøddeig:
3 dl lunkent vann
3 dl sammalt spelt
3 dl siktet spelt
1 dl lunkent vann
1/2 pk fersk gjær
2 ts salt
8 dl siktet spelt
2 dl sammalt spelt 1 ss brødkrydder
2 ss granskuddsirup
Slik gjør du
Bland dette og la det stå dekket med plast i 4 timer.
Rør ut gjæren i vannet og tilsett det i deigen. Ha i salt, brødkrydder og granskuddsirup. Rør inn melet litt etter litt, til deigen er fast, men ikke tørr. La deigen heve til dobbel størrelse, ca 3 timer. Kna den godt og ha den på stekeplate med bakepapir. Etterhev i ca 1 time og stek på 180 grader i 40 minutter.
Tips: for å sjekke om brødet er ferdig stekt, dunk på brødet på undersiden. Kommer det en hul lyd, er brødet ferdig.