Ostegratinerte pannekaker
Ingredienser for 3 porsjoner
Pannekaker
3 egg
6 dl melk
2 dl siktet spelt
1 dl sammalt spelt
1 ts salt
1/2 ts pepper
Fyll:
1 pose utvannet skogsopp
2 sjalottløk, finhakket
3 dl fløte
3 ss Maizena jevner
1 ss smør
50 g ost
Slik gjør du
Pannekaker
Rør sammen egg og melk, tilsett mel, salt og pepper. Stek pannekakene på middels varme med litt smør. Holdes under plast etter at de er stekt, slik at de ikke blir tørre.
Fyll
Surr løken i smøret noen minutter på middels varme. Tilsett utvannet skogsopp, inkludert vannet. La dette koke til nesten alt vannet er fordampet. Tilsett fløte og la dette koke til en tynn stuing, eventuelt kan det jevnes med Mayzena. Smak til med salt og pepper.
Legg to store spiseskjeer med soppstuing som en stripe midt på hver pannekake og brett sammen. Ha litt ost over og gratiner i ovnen til osten er smeltet.