Kalvestek med rotgrønnsaker
Ingredienser til 4 personer
Kjøtt:
1 kg kalvemørbrad
Grønnsaker:
750 g rotgrønnsaker (gulrot, kålrot, småløk, sellerirot) 2 rødløk
3 ss huldredråper
2 ss rognebærsirup
3 ss smør
Smørkrydder
Rødvinssaus
Slik gjør du
Kjøtt:
Krydre kjøttet med kjøttkrydder og pepper, brun det i en stekepanne og stek deretter i ovnen på 80 grader til en kjernetemperatur på 58-60 grader.
Grønnsaker:
Skrell og kutt grønnsaker i staver, løken deles i to og alt surres i en kjele med smør og smørkrydder til de er nesten ferdige. Rett før servering stekes disse raskt i en stekepanne til de får en gylden farge. Rotgrønnsakene kan også bakes i ovnen.
Rødløken strimles og surres i smør. Huldredråper og rognebærsirup tilsettes og kokes inn. Smak til med salt og pepper.
Server med en rødvinssaus og poteter etter eget ønske.